2018. március 24., szombat

Csokis muffin



Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 32 dkg liszt, 1 tojás, 20 dkg porcukor, 0.6 dl olaj, 36 dkg joghurt vagy tejföl, 1 evőkanál kakaó, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, csipet só;
a szóráshoz: porcukor.
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a joghurtot. A tojást kikavarjuk a porcukorral, belekavarjuk az olajat, a csokoládés joghurtot, a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütőport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és csipet sót. A muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Előmelegített 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórva kínáljuk.
Évszakok ízei

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...