2018. január 22., hétfő

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével


Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tejszín, 3 teáskanál vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a torzsát eltávolítjuk. Egy lábosban vizet forralunk, ha lobog, belerakjuk a zöldségdarabokat. Kb. egy teáskanál sót teszünk hozzá, és kis lángon kb. hét percig főzzük. Ezt követően leszűrjük, lecsepegtessük és várjunk, míg kicsit kihűl.
 A karfiolt robotgéppel pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és a tejszínt, majd addig kavarjuk, amíg jó krémes nem lesz. Akár botmixerrel is pürésíthetjük. Végül keverjük hozzá a vajat és a reszelt sajtot. A sült sertésszűz pecsenyével kínáljuk.
FI. 2018. január


Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...