2017. február 23., csütörtök

Csirkés-gombás tollhegytészta


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tollhegy- vagy más tészta, 30 dkg pulyka- vagy csirkemell, 4-5 gomba, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg krémsajt, vaj, só, bors, majoránna, bazsalikom, feta sajt.
Elkészítése:

A húst kockára, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Vajat forrósítunk, hozzáadjuk a csirke- vagy pulykahúst, kissé összesütjük, amíg kifehéredik, ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Amikor a hús és a gomba megpuhult, felöntjük a tejszínnel, belekavarjuk a krémsajtot, néhány perc alatt összefőzzük. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és a raguval összevegyítjük. Kockára vágott feta sajttal megszórva, forrón tálaljuk.
FI. 2017/2.

Nincsenek megjegyzések: