2016. március 19., szombat

Bárányleves vajas galuskával


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg bárány vagy birkahús, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, bors, csípős paprika, olaj.
a vajgaluskához: 1 tojás, 1 evőkanál puha vaj, 2-3 evőkanál liszt, csipet só.
Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig párolunk, végül a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük. A vajgaluska hozzávalóit elkavarjuk, és teáskanállal a levesbe szaggatjuk. A tejfölt a tojássárgájával és a liszttel elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk, vékony szeletekre vágott csípős paprikával, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
EK. 2016 Húsvéti Különszám

Nincsenek megjegyzések: