2015. május 12., kedd

Epres sajttorta sütés nélkül


Hozzávalók:
a torta lapjához:
20 dkg édes keksz, 8 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 50 dkg ricotta, 3 dl tejszín, 15-20 dkg porcukor, 2-3 tasak vaníliás cukor, 50 dkg eper, 10 g zselatin.
Elkészítése:
Egy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet késes aprítóval vagy darálóval ledaráljuk, összekavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tortaformába kanalazzuk, jól belenyomkodjuk. A zselatint elkavarjuk 3-4 evőkanál vízben, felmelegítjük (nem szabad főzni). A mascarponét a ricottával és a kétféle cukorral simára dolgozzuk, folyamatosan kavarva a zselatint is hozzáadjuk, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a sajtkrémbe vegyítjük. A krémet a kekszalapra kanalazzuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, hagyjuk a vizet leszáradni, felszeletelve a tortára rakjuk. Néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük, ezután szeleteljük. 

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehet!Gondolom a bolti tehéntúró is jó hozzá?

Unknown írta...

Jó, csak az már túrótorta.