2015. március 31., kedd

Banános-krémes sütemény



Hozzávalók a tésztához:
4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 70 ml víz, 70 ml olaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, csipet só;
a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 5 dkg reszelt csokoládé, 2-3 banán, 10 g zselatin.
Elkészítése
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat, a citromlével felhaboztatott sütőport és a kakaóval elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és előbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. A pudingport összekavarjuk a kétféle cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem főzzük). A tejszínt kemény habbá verjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a reszelt csokoládét is. A krém felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a maradék krémmel. Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnap szeleteljük. 
EK. 2015 apr.

Nincsenek megjegyzések: