2014. szeptember 30., kedd

Káposztapuding


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg káposzta, 5 tojás, 3 szál füstölt cérnakolbász, 1 dl tejföl, 10 dkg húsos bacon, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál friss kapor, 2,5 dkg vaj, só, bors.
Elkészítése:
A káposztát vékonyra vágjuk, besózzuk, egy órát állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, puhára főzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. 2 tojást keményre főzünk. A maradék 3 tojást jól felverjük a tejföllel, belekavarjuk a kihűlt káposztát, a zsemlemorzsát, az olvasztott vajat meg az apróra vágott kaprot, sóval, borssal fűszerezzük. Egy őszgerincformát a kibélelünk baconszeletekkel, belesimítjuk a káposzta felét, mellé helyezzük a cérnakolbászt, meg a keményre főtt, meghámozott tojást, és beborítjuk a maradék káposztával. Ráhajtjuk a bacont, majd forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.

4 megjegyzés:

Anikó írta...

Te Judit, mi itt nem ismerünk olyat, hogy füstölt cérnakolbász, az mi ? nem olyan, mint a cserkészkolbász??? Gondolom olyan kis vékonyka valami, mint a virsli lehet, de ezt csak én találgatom???

Anikó írta...

...egyébként őrületesen jópofának tűnik ez a káposztás, kolbászos, tojásos stefániaszerűség, csak figyelem milyen jó ötleteitek vannak, neked is meg Adélnak is:-))))

Anikó írta...

megkaptam a választ rá, köszi:-)))

timcsa írta...

Kelkáposztával is működhet?