2013. december 16., hétfő

Csokoládékrémes vendégváró


Elkészítettem a Vendégváró sütemény inverz változatát, nagyon finom és mutatós sütemény :)

Hozzávalók:
A piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál víz.
A lapokhoz: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, kevés langyos tej.
A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 tasak csokoládé ízű pudingpor
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín
Elkészítése:
A lapok hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, és egy tepsi zsírral bekent hátán 2 lapot sütünk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, a kakaót és a vizet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan fellazítjuk kevés habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon megsütjük, amelyben a lapokat is sütöttük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral kikavarjuk, majd belekavarjuk a kihűlt pudingot meg a vaníliás cukrot. A krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt.
Egy lapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a kakaós piskótát, ezt megkenjük a maradék krémmel, majd beborítjuk a második lappal. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk a tejszínt, és a sütemény tetejére kenjük. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, amíg a lapok megpuhulnak.

Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom és mutatós sütemény!

Nincsenek megjegyzések: