2013. október 8., kedd

Sütőtökrolád mascarponés krémmel


Hozzávalók:
A tésztához: 3 tojás, 10 dkg cukor, 12,5 dkg liszt, 10 dkg sütőtökpüré, 1 tasak vanília cukor, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, fahéj, szerecsendió, citromlé
A krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 dl joghurt, 1 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítése:
A sütőtököt felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd pürésítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikavarjuk, majd a sütőtököt, csipet sót, és a citromlével felfuttatott sütőport is hozzáadjuk, őrölt fahéjjal és szerecsendióval fűszerezzük. Óvatosan belekavarjuk a lisztet és a tojásfehérje kemény habját. Sütőpapírral bélel tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor megsült egy vizes konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a joghurtot kissé felmelegítjük, majd belekavarjuk a zselatint. A krémsajtot a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a joghurtot. Ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt piskótát. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, másnap szeleteljük. Tetejét csokoládéval, porcukorral díszítjük.

4 megjegyzés:

trollanyu írta...

De szép:) Nagyon jól mutat a sérga tésztában a mascarponés krém, és a díszítés is klassz:)

Katalin írta...

Csodaszép lett, ki fogom próbálni :)

Anikó írta...

Ez igen, valami csodaszép lett, átdobhatnád így ahogy van, nagyon megenném:-))))

marisz57 írta...

Ezt már a facebookon is megcsodáltam. mihelyt időm engedi, én is elkészítem.