2013. június 23., vasárnap

Lestyános zöldbableves


Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 2-3 krumpli(elhagyható), tojásnyi zsír, 1 evőkanál liszt, só, házi ételízesítő, 1 teáskanál cukor, 2 hámozott paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, pirospaprika, ecet, petrezselyemzöld, lestyán.
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 centiméteres darabokra vágjuk, megmossuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kockára daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, az apróra vágott sárgarépát, és feltöltjük vízzel. Beletesszük a zöldbabot és a krumplit, sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Fedő alatt, lassan puhára főzzük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és lestyánnal. A zsírból és lisztből paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. Tálalás előtt kevés cukorral, ízlés szerint ecettel fűszerezzük.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Szeretem a lestyán ízét. Igaz nem kell belőle sok, mert nagyon tömény az íze, de a húslevesnek és a zöldséglevesnek nagyon jó ízt kölcsönöz. Kéne ültetnem, mert az idén valamiért nem kelt ki...