2013. március 4., hétfő

Csirkemájjal töltött sertésdagadó



Hozzávalók:
80 dkg sovány sertésdagadó, 1 zsömle, 40 dkg csirkemáj, 3 tojás,  tej,1 kanál zsír,
1 fej vöröshagyma, darált bors, só, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sertésdagadóról levágjuk a zsíros részeket, majd éles késsel bevágjuk, amilyen mélyen csak tudjuk, vigyázva, hogy az oldalát ne vágjuk ki.
A töltelékhez a zsömlét beáztatjuk a tejbe, 2 tojást keményre főzünk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpirítjuk, a megtisztított májat hozzáadjuk,  megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha kihűlt, ledaráljuk a kicsavart zsömlével együtt, hozzákeverünk egy egész tojást és az apróra vágott főtt tojást.  Betöltjük a dagadó nyílásába, és bevarrjuk.
A dagadót befűszerezzük sóval, borssal, zsírral kikent tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk alá és egyenletes forró sütőben, saját levével locsolva, pirosra sütjük.
A megsült dagadót, lefedve 20-30 percig szikkadni hagyjuk, csak azután szeleteljük és tálaljuk. Hidegen vagy melegen egyaránt finom.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta, a májat mi is nagyon szeretjük :) Én is szoktam csirkemájat tenni a töltött húsokba, nagyon finom benne...