2012. november 29., csütörtök

Sertéstarja sült tésztával



Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja, 30 dkg spagetti, 1 nagy fej hagyma, 1 bögre zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 25 dkg gomba, szójaszósz, 2-3 gerezd fokhagyma, zsír, olaj, só, bors, cukor.
Elkészítése:
A húst sóval, borssal befűszerezzük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hirtelen átsütjük, majd kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult fedő nélkül szép pirosra sütjük. A tésztát enyhén sós vízben  megfőzzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd a hagymát méretesebb darabokra, a sárgarépát keskeny hosszúkás csíkokra vágjuk, a gombát pedig felnegyedeljük. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal kedvünk szerint fűszerezzük. A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk). Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre és tovább fűszerezzük a szójaszósszal. Tányérra szedjük és a már megsütött hússal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...