2012. november 17., szombat

Mexikói pizza

A pizzatészta elkészítése nem nehéz, maradék bolognai szószból is hamar összeüthetjük ezt a nagyon finom pizzát. 



Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olíva- vagy más étolaj, 3 dl víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor.
Az élesztőt kevés langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákavarjuk a cukrot, 1 evőkanál lisztet és megkelesztjük. Ha megkelt az élesztő, az átszitált liszthez keverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, a felületét is megkenjük olajjal, letakarva 30-40 percig kelesztjük. Ha megkelt, a tésztát kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 2 tepsi pizzát kapunk.

Hozzávalók a feltéthez:
40 dkg darált hús, 4 hámozott paradicsom, 2 hagyma, 1 csípős hegyes paprika, 2 szál bazsalikom, 1 kis doboz kukorica, 1 kis doboz főtt bab, 8 dkg füstölt szalonna, só, bors, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál szárított oregánó, 30 dkg sajt.
Elkészítése:
A hámozott paradicsomot, hagymát és csípős paprikát apróra vágjuk. A kukoricát és a babot bő, hideg vízzel leöblítjük. A szalonnát felaprítjuk, pirosra sütjük, rádobjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált hús és a paradicsomot, élénk tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük, azután a mártáshoz adjuk a kukoricát és a babot. A vágott bazsalikommal, a csípős paprikával, ízlés szerint sóval borssal fűszerezzük, és kissé összeforraljuk.
Két tepsit kizsírozunk, belefektetjük a pizzalapokat. Arányosan a tetejére simítjuk a ragut, megszórjuk az oregánóval, forró sütőben 10-15 percig sütjük, kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Tejföllel díszítjük és azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Edó írta...

Ez az a forma,amit Gyulán vettél?:)