2012. április 4., szerda

Báránycsülök zöldségágyon


Nemcsak a húsvéti menü főfogása lehet a zsenge bárány. Gazdagítsuk új hozzávalókkal a hagyományos ételeinket.
Hozzávalók: 
1 egész báránycsülök, 1 dl sör, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 kanál zsír, 3-4 sárgarépa, 4 zellerszár, 1 póréhagyma, 30 dkg gomba, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál cukor, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: 
A csülköt megmossuk, kissé bevagdossuk, majd sóval, borssal, kevés pirospaprikával, aprított fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük úgy, hogy a vágatokba is kerüljön. Tálba tesszük, és fóliával letakarva hűtőben 1-2 napon át pácoljuk. A zsírt felforrósítjuk és ráöntjük a csülökre, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőbe tesszük.
Amíg sül, a sárgarépákat és a zellert megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A póréhagymát karikára vágjuk. A zöldségeket az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, meglocsoljuk a szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk. Ha a csülök már félpuha, a fóliát levesszük, meglocsoljuk sörrel, mikor a sör is elpárolgott a zöldségeket is a tepsibe tesszük, közben a csülköt megfordítjuk. Gyakran locsolgatva pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

UHHH!
Ez nagyon finom lehet!

Katalin írta...

Nagyon guszta a bárány is, és a zöldségek is!