2009. szeptember 20., vasárnap

Csípős csirkeszárnyak sült banánnal


Hozzávalók (4 személyre):

3 tojás, 2 dkg cukor, só, 10 dkg liszt, 1 dl tej, 4 banán, olaj a sütéshez,cukor
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ha túl sűrű, kis tejjel hígítjuk. A meghámozott és félbevágott banánt a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
Kb. 10 dkg cukrot megpirítottam, és a sült banán a karamellbe gyorsan beleforgattam majd rögtön hideg vízbe, hogy a cukor kössön rá.
Körítésnek vagy desszertnek is kiváló.

1 megjegyzés:

Garffyka írta...

Ez a sült banán igazán ötletes! Soha nem gondoltam volna, hogy olvasztott cukorba és hideg vízbe mártsam sütés után. Nagyon tetszik!