2008. április 18., péntek

Vendégváró szelet (Sárika)

Hozzávalók:
A piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, 6 evőkanál víz.
A barna lapokhoz: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás, 1 evőkanál kakaópor, 1 dkg szalalkáli (ammóniumbikaronát), kevés langyos tej. Ezeket összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk.
A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 dl tej, 5 evk liszt
Elkészítés:
A piskótát megsütjük: Szétválasztjuk a 3 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadjuk a sárgájához a cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a tojásfehérjéből.. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, a tejből és a lisztből pépet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!

Nincsenek megjegyzések: