2008. április 9., szerda

Sonkába tekert fetás csirke


- 4 db tanyasi csirkemell filé- 1 csomag "békebeli" füstölt sonka (másmilyen is jó, nekem ez vált be)- 150 g eredeti görög feta (az, amelyiket a Kaisersben lehet kapni)- friss rozmaring- kapribogyó gyümölcs (Úgy néz ki, mintha túlméretezett kapribogyó lenne, és hosszú szára van. A Kulinárisz boltban lehet kapni, de vettem már máshol is.)- kimagozott zöld olajbogyó, karikára vágva- extraszűz olívaolaj- két citrom leve
Kezdésnek mossuk meg a csirkemelleket, vágjuk fel kb. három egyenlő darabra és klopfoljuk ki mutatóujjnyi vastagságúra. Erre az egész machinációra nagyrész azért van szükség, mert a tanyasi csirke húsát sokkal nehezebb puhára sütni-főzni, mint nagyüzemi testvéreiét. Ha ez utóbbival van dolgunk, akkor klopfolni se nagyon kell, és a sütési idő is lehet rövidebb.
Vágjuk fel ezután a feta sajtot kb. kisujjnyi szeletekre és tekerjük be egy-egy ilyen szeletet felét a kiklopfolt húsokba. A feltekert húst göngyüljük be egy szelet békebeli füstölt sonkába, a göngyölegeket helyezzük szépen egymás mellé egy tűzálló tálba.

Nincsenek megjegyzések: