2008. április 4., péntek

Muroktorta



Muroktorta A sütemény Svájci specialitás ,nincs benne töltelék, elég hamar elkészíthető. Hála a svájciaknak és az ő muroktortájuknak, a murokról bebizonyosodott, hogy remekül helyt áll süteményekben is.

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa, 5 db tojás, 20 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg mandula, 3 g fahéj, 1 g szegfűszeg (őrölt), 1 g szerecsendió, 10 dkg marcipán, 20 dkg porcukor, 2 cl rum, citromlé

Elkészítése: 

Tészta recept: 

A tojásokat szétválasztjuk , a répát megtisztítjuk és lereszeljük.A sárgájákat habosra keverjük a vaníliás cukorral és 15 dkg cukorral , majd a fehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk.A rumot , a fűszereket , a reszelt répát összekeverjük , majd beleforgatjuk a habot , és hozzáadjuk a darált mandulát ( liszt nem kell bele!).A sütőformát vajjal kikenjük és beszórjuk morzsával , a tésztát beleöntjük és elsimítjuk.A sütőt 200°C melegítjük ,és 50 perc alatt megsütjük ,ha kihűlt becsomagoljuk egy papírba és egy napig pihenni hagyjuk.

Máz recept:

A tortát tálra rakjuk ,és 20 dkg porcukrot 5 cl citromlével kikeverünk.A mázzal körbe kenjük a tortát , a tetejére készíthetünk marcipánból kis répákat .

Nincsenek megjegyzések: